Posted on: Posted by: Comments: 0

Deň Bezpečnosti

Ďalší zo série Deň Bezpečnosti sa bude konať v stredu 5. apríla 2023 na odpočívadle Tekovské Nemce v smere do Banskej Bystrice.

S cieľom šíriť osvetu o bezpečnej jazde na cestách sa do interaktívneho podujatia zapoja viaceré záchranné zložky vrátane Červeného kríža, fondu Bona Via a hliadky Via Pribina, alebo ´muži v žltom´. 

Podujatie v spolupráci s odborom BECEP Ministerstva dopravy SR organizuje koncesionár a prevádzkovateľ rýchlostnej cesty R1 spoločnosti Via Pribina a Via Pribina Operations. 

Pozvané sú aj miestne školy a škôly. Deťom ukážeme zopár tipov a trikov ako ako zostať v bezpečí na ceste pri bicyklovaní alebo jazde na skútri, či skateboarde.

Quentin Duchâteau, zástupca generálneho riaditeľa Via Pribina, vyhlásil: “Sme radi, že môžeme organizovať tohtoročné podujatie Deň bezpečnosti a ponúknuť návštevníkom príležitosť komunikovať s odborníkmi a dozvedieť sa o najnovších bezpečnostných technológiách a postupoch. Veríme, že naše osvetové kampane pozitívne prispevú k znižovaniu nehôd na cestách.´´  

Okrem informačných stánkov sa návštevníci môžu občerstviť a dozvedieť sa užitočné rady pre bezpečnú jazdu vrátane tipov na prevenciu mikrospánku. Podujatie sľubuje zábavnú a poučnú zastávku pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

Via Pribina a Via Pribina Operations sa zaviazali zvyšovať povedomie o dôležitosti bezpečnej jazdy a povzbudzovať vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Osvetovými kampaňami a podporovaním pozitívnej mobility môžeme všetci spolupracovať na znižovaní nehôd a na tom, aby boli naše cesty bezpečnejšie pre všetkých.

Deň Bezpečnosti was last modified: 21 apríla, 2023 by
Categories: